Il y a longtemp que je t’aime – din 16 decembrie la cinema Glendale Studio

Cinematografia franceza demonstreaza din nou ca este una matura si rafinata.

“Il y a longtemps que je t`aime” este un film intens, pe care dupa ce il vezi pleci incarcat de o senzatie apasatoare. Figura lui Kristin Scott Thomas deschizand filmul lui Philippe Claudel este un portret care te frapeaza. Scott Thomas priveste ca cineva a carui calatorie a ajuns la sfarsit. In aceste cateva momente de liniste, intelegem de pe chipul actritei britanice mai mult decat daca am asculta vreun monolog.
Juliette a fost eliberata din inchisoare. E intampinata cald de sora mai mica, dar se pare ca Juliette se simte mai bine cu tratamentul distant, rece al sotului lui Lea (Elsa Zylberstein), Luc (Serge Hazanavicius).
Ramane un mister – mare parte din film – motivul pentru care Juliette a fost incarcerata. Lea evita subiectul, preocupata sa dovedeasca mai mult ca nu si-a uitat sora in acest rastimp, si sa echilibreze faptul ca parintii au repudiat-o pe Juliette.
Kristin Scott Thomas reuseste sa nu-si faca obositor personajul, creand mereu suspans prin trecerile de la sentimentul apasator al propriei ruinari la licaririle sperantei. De văzut!

Orele de spectacol: Vineri – 19.00; 21.00     Sambata  – Joi: 20.30

One response to “Il y a longtemp que je t’aime – din 16 decembrie la cinema Glendale Studio

  1. hello ! am fost acolo in seara aceasta la autobiografia. foarte frumos , imi place cum s-a renovat acolo, tratatia a fost ca la carte , chiar peste asteptarile noastre – acel ceai cald care ne-a ajutat sa ne dezghetam de la frigul acumulat – popcornul primit a fost cheia secreta , o mica problema a existat , dar sper sa se rezolve . nu o voi spune ca nu vreau sa stric magia intalnita acolo! tot inainte si va fi mult mai bine ! sarbatori fericite !

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s